Jasna poruka

Dodik u Sokocu: Izgradnja brzog puta je strateški plan Vlade Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su strateškim planovima Vlade Republike Srpske precizirani i već ugovoreni radovi za izgradnju brzog puta koji će povezati istočni dio Republike Srpske.


Dodik u Sokocu: Izgradnja brzog puta je strateški plan Vlade Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Aktivnosti su već dogovorene s Kinezima. To je promjena koja će ovaj kraj komunikacijski otvoriti, smanjiti izolaciju i sve ono što je potrebno – rekao je Dodik novinarima na Sokocu, gdje je danas ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva.

Dodik je rekao da u ovom dijelu Srpske ima sve više privrednih aktivnosti i da je zbog toga potrebno da se što više radi na putnoj infrastrukturi.

On je naglasio da su Vlada Srpske i Direkcija za puteve, uz saradnju sa lokalnom zajednicom Sokolac, započela radove koji koštaju oko 11 miliona KM.

“Lokalna zajednica Sokolac imaće dobrobiti od toga“ – pručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima od posjete Rusiji, Dodik je rekao da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o saradnji i politici.

“Idem tamo da sa predsjednikom Putinom razgovaram o našoj međusobnoj saradnji. Početkom ove godine, kad smo se vidjeli, rekli smo da ćemo se naći u septembru kako bi vidjeli šta treba da uradimo“ – rekao je Dodik.

On je dodao da je vjerovao da će u Rusiju otići sa riješenim problemom prolaska gasovoda ispod rijeke Drine.

“Maliciozna politika u Sarajevu to nije dozvolila, ali javnost treba da zna da su Rusi već odobrili tu investiciju i da se čeka samo formalno odobrenje“– poručio je Dodik.

On je dodao da će biti razgovora o političkim stvarima, o tome kako Rusija vidi razvoj situacije, globalno.

“Da vidimo kako bismo mi naše politike mogli, na neki način, da planiramo prema onome što čujemo u Evropi i Rusiji“– zaključio je Dodik.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services