Neophodno podržati proizvođače

Dodik: Podržati domaću proizvodnju vina

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas Vinariji „Vukoje“ uspješan nastup na Prvom međunarodnom sajmu vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, te poručio da treba podržati domaće proizvođače vina o čemu će biti više riječi u narednim danima.


Dodik: Podržati domaću proizvodnju vina
Foto: Fejsbuk

„Među 400 izlagača iz 27 zemalja `Carsko vino Vukoje` je osvojilo 98 od 100 poena. To je veliko ostvarenje i ja im čestitam. Vinarija `Vukoje` je jedna od naših najboljih i žanje sva priznanja za najbolje“, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik, koji je danas sa premijerom Srbije Anom Brnabić posjetio sajam vina, čestitao je svim domaćim izlagačima, napominjući da oni koji nisu tu, ostaju siromašniji za jedno fino iskustvo.

„Mi moramo da pratimo trendove jer je ova vrsta proizvodnje prepoznata u čitavom svijetu“, rekao je Dodik i ukazao da proizvodnja vina nije dovoljna, već je proizvođačima potrebno omogućiti da se predstave na pravi način.

On je rekao da svi oni koji su protiv „Otvorenog Balkana“ treba da dođu ovdje i vide šta ta ideja znači – u ovom konkretnom slučaju da proizvođači mogu da dođu i predstave svoje proizvode

Dodik je čestitao organizatoru, državi Srbiji, što je sa ovom idejom ušla u prikaz praktične ideje „Otvorenog Balkana“.

„Ja sam čovjek koji je mnogo toga prošao, posjetio sajmove različitog tipa, ali ovo me impresioniralo – od izložbe proizvođača, do muzeja, istorije proizvodnje vina… Bio sam na završnoj sesiji ocjenjivanja vina u više kategorija. Sve je na vrhunskom nivou, tu su najpoznatije sudije iz svijeta“, rekao je Dodik.

Prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ otvoren je na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services