Porodica osnov boljitka

Dodik: Јakom pronatalitetnom politikom jača se Republika Srpska

Јakom pronatalitetnom politikom jača se Republika Srpska, a jedna od mjera je i jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, a koja će biti isplaćena do kraja mjeseca, napisao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.


Dodik: Јakom pronatalitetnom politikom jača se Republika Srpska
Foto: RTRS

Dodik je poručio da je porodica najveća snaga i temelj na kojem počiva Srpska, zbog čega su institucije Srpske realizovale niz mjera s ciljem poboljšanja položaja višečlanih porodica.

“U narednom periodu, nakon što budu sprovedene neophodne zakonske procedure, ovaj iznos biće isplaćivan kao mjesečna naknada sa doprinosima za 1.300 porodica, što će omogućiti da nezaposleni roditelj ostvari zdravstveno i penziono osiguranje“ – napisao Dodik.

Dodik je napomenuo da je važno da ove porodice, koje su istinsko blago i koje natalitetom jačaju otadžbinu, znaju da Republika Srpska stoji iza njih, da su njihova prava definisana zakonom i da imaju svu potrebnu sigurnost.

“Kao društvo odgovorni smo da sistemski rješavamo jedno od najvažnijih pitanja za opstanak Srpske, a to je očuvanje porodice. Niko kao porodica ne može da nas nauči ljubavi i zajedništvu, najvažnijim vrijednostima svakog društva, a to su i temelji na kojima počiva naša Republika“ – naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da će se institucije zato još snažnije boriti da usvajaju i sprovode mjere koje će porodicama im omogućiti veću sigurnost i bolje uslove života za djecu u Republici Srpskoj.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services