„Volio bih da se ukinu Oružane snage“

Dodik ističe da BiH nije ni blizu članstva NATO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nije blizu članstva u NATO i da bi volio da BiH ukine Oružane snage.


Dodik ističe da BiH nije ni blizu članstva NATO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodik je rekao da je najavljena vježba “Kombinovani napor 22” na Manjači dio već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donesen.

– NATO tu ne učestvuje nego je kao posmatrač. Oni će tu posmatrati određene stvari, kao što se pojavljuju u Srbiji i na mnogim mjestima u okviru svih programa – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je protiv ulaska BiH u NATO alijansu.

– Mi smo protiv NATO. Taj program saradnje sa NATO govori da se članstvo ne prejudicira. Za to je potrebna posebna odluka, ali ne postoji – rekao je Dodik.

On je istakao da bi volio da se BiH demilitarizuje.

Nama NATO ne treba ni u tom pogledu, ali neka struktura koju sam naslijedio nije mogla da se eliminiše u ovom vremenu. Radićemo na tome ubuduće – istakao je Dodik.

Ministar obrane u Savjetu ministara Sifet Podžić i načelnik Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović predstavili su danas u Sarajevu vježbu “Kombinovani napor 22” kojim je najavljeno od 19. do 23. septembra na Manjači finalno NATO ocjenjivanje Bataljonske borbene grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services