Projekat video-nadzora biće unaprijeđen postavljanjem još 286 kamera

Dodatnih 286 kamera za video-nadzor u Istočnom Sarajevu

Bezbjednost u gradu Istočno Sarajevo je zadovoljavajuća, a projekat video-nadzora biće unaprijeđen postavljanjem još 286 kamera, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nakon sastanka sa gradonačelnikom LJubišom Ćosićem i načelnicima opština koje čine grad.


Dodatnih 286 kamera za video-nadzor u Istočnom Sarajevu
Foto: srna.rs

Bezbjednost u gradu Istočno Sarajevo je zadovoljavajuća, a projekat video-nadzora biće unaprijeđen postavljanjem još 286 kamera, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nakon sastanka sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština koje čine grad.

Lukač je naveo da je na sastanku rečeno da će projekat video-nadzora u Istočnom Sarajevu, koji je započet prije nekoliko godina sa 235 kamera koje su već postavljene i doprinijele su većoj bezbjednosti svih građana, biti unaprijeđen instaliranjem oko 286 kamera.

– Svi načelnici su saglasni da je to dobar projekat koji ćemo zajedno da iznesemo – rekao je Lukač novinarima.

On je naveo da je sastanak bio jedinstvena prilika za razgovor o bezbjednosti u Istočnom Sarajevu i svim opštinama koje pripadaju gradu, te dodao da su načelnici iznijeli pozitivne ocjene.

– Sve što smo čuli uglavnom je pozitivno i ne može se nazvati primjedbama. Dobra je saradnja sa policijom i stanicama policije u svim gradskim opštinama – rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, na sastanku je ocijenjeno da predizborna kampanja i predstojeći izbori treba da proteknu korektno i demokratski i istaknuto da ne smije biti krađe ili kupovine glasova i da to svi treba odmah da prijave policiji.

Lukač je naglasio da će policija intervenisati u skladu sa zakonom, bez obzira o kome je riječ i preduzeti sve što je potrebno na procesuiranju onih koji eventualno misle da dobiju na izborima prevarom ili da „kupe“ pobjedu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić zahvalio je Lukaču za posjetu, ističući da je opšta ocjena da je policija istinski u službi građana Istočnog Sarajeva.

– Drago mi je da su načelnici iznijeli jedinstvenu ocjenu o stanju bezbjednosti, kako saobraćajne, tako i javne, na području njihovih lokalnih zajednica. Ocijenjeno je da je situacija dobra, ali i da može bolje, posebno kada je riječ o putnoj infrastrukturi, što nije u nadležnosti ministra – rekao je Ćosić.

On je naveo da će pokušati da se utiče na nadležne organe da putne komunikacije budu bolje i da se smanji broj stradalih na putevima.

– To je konkretna akcija MUP-a i aktivnosti na postavljanju stacionarnih kamera koja će dati rezultat, kao i naše aktivnosti na postavljanju osvjetljenja lokalnih i regionalnih saobraćajnica – rekao je Ćosić.

On je dodao da su načelnici na sastanku ukazali da je neophodno što prije početi izgradnju objekata policijskih stanica i Policijske uprave na Palama.

Ćosić je zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministarstvu unutrašnjih poslova što će grad Istočno Sarajevo dobiti najsavremeniji objekat Policijske uprave.

– Apelujem na institucije poput Kancelarije za razmatranje žalbi da se ispoštuju rokovi koji su probijeni i da se donese odluka kako bi sredstva koja je Vlada odobrila bila ispoštovana i radovi počeli ove godine – rekao je Ćosić.

U ime načelnika novinarima se obratio načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, koji je zahvalio Lukaču za posjetu i ukazao na korektnu saradnju sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimirom Šehovcem.

– Hvala ministru što nas načelnike informiše o stanju bezbjednosti. Mi ćemo biti na raspolaganju da pomognemo što se tiče materijalno-tehničkih sredstava kako bi naše policijske stanice bile uređene i opremljene – rekao je Gašanović.

Prije sastanka sa Ćosićem i načelnicima opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, Lukač je održao sastanak sa rukovodstvom Policijske uprave Istočno Sarajevo.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services