Po Jeleninom pravilu

Đokovići proslavili kćerki rođendan, Jelena zahtjevala tortu bez svjećica

Koliko svjećica, toliko godina, jedan dubok uzdah i jedna velika želja… Iako je ovo scenario za klasičnu rođendasku tradiciju, u domu najboljeg srpskog tenisera svih vremena, stvari su drugačije.


Đokovići proslavili kćerki rođendan, Jelena zahtjevala tortu bez svjećica
Foto: AP

Njegova supruga Jelena, oštro se protivi „duvanju svjećica“ i taj običaj je potpuno elminisala iz njihovih porodičnih proslava. Naime, poznata kao zagovornik ekspanzije duhovnih vrijednosti i širenja vidika, predsjednica fondacije „Novak Đoković“ je poslije posjete manastirima na Kosovu i Metohiji, promijenila pogled na svijeće, njihovu simboliku i snagu.

„Kada smo posjetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo svijeće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona sagorjeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim taj običaj“ – objasnila je Jelena.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services