Zdravstvo

Đajić: Srpska ima savremen UKC

Republika Srpska danas ima savremen Univerzitetski klinički centar koji je u rangu sa kliničkim centrima Evrope i svijeta, rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.


Đajić: Srpska ima savremen UKC
Foto: RTRS

Nakon posjete delegacije i menadžmenta Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana UKC-u u Banjaluci, Đajić je rekao da je zadovoljan činjenicom da su imali priliku da gostima iz Slovenije pokažu da i Republika Srpska ima veoma dobar UKC, koji je u mnogim stvarima rame uz rame sa kliničkim centrima Evrope i svijeta.

Đajić je izrazio zahvalnost rukovodstvu UKC-a Ljubljana na edukaciji zaposlenih iz UKC-a Srpske i na unapređenju liječenja pacijenata.

Direktor za medicinske poslove UKC-a Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar rekla je da je od 2018. godine više puta obilazila UKC u Banjaluci i imala priliku da prati impresivan razvoj i napredak, te da joj je posebno drago da se to dešava u saradnji sa UKC-om Ljubljana.

Glavna sestra UKC-a Ljubljana Zdenka Mrak rekla je da je prvi put u posjeti UKC-u Republike Srpske, te da je oduševljena infrastrukturom, opremom, te profesionalnim radom ljudi u ovom centru.

Saradnja UKC-a Republike Srpske sa UKC-om Ljubljana traje godinama, a formalizovana je sporazumom o saradnji prije više od četiri godine.

U UKC-u Ljubljana u proteklom periodu edukovano je više od 150 medicinskih radnika iz UKC-a Republike Srpske.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services