Hrvatska

Digli glas: Veliki protest ljekara u Zagrebu

Pod sloganom “SOS za zdravstvo” pet krovnih ljekarskih udruženja organizovalo je danas veliki protest na Trgu svetog Marka u Zagrebu, kojim će iskazati nezadovoljstvo svojim statusom, platama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sistemu.


Digli glas: Veliki protest ljekara u Zagrebu
Foto: N1

Nezadovoljni su jer Ministarstvo zdravstva nije ispunilo njihove zahtjeve te ne rješava nagomilane probleme u sistemu.

Liječnici, nezadovoljni svojim statusom i uslovima rada, očekuju da će njihove zahtjeve čuti oni koji donose odluke, s premijerom Andrejem Plenkovićem na čelu.

Stigli su obučeni u bijele mantile s balonima i bedževima na kojima piše “S.O.S. za zdravstvo” i transparentima “Rane nastale zbog nerada, liječnici ne mogu sanirati”, “Nema odmora dok traje obmana”, “Zadovoljni liječnici – zadovoljni pacijenti”.

Ban Toskić: Ministar Beroš više nema vizije

“Ministar Vili Beroš više nema vizije što raditi s vojskom koju treba voditi”, izjavila je uoči protesta Nataša Ban Toskić, predsjednica Hrvatske koordinacije porodične medicine (KoHOM), koja je jedan od organizatora skupa.

“Mi Beroša nismo birali, pa ga nećemo ni smjenjivati, ali ovaj protest će pokazati koliko su lekari nezadovoljni”, ističe Ban Toskić te dodaje da je Beroš putem medija dao do znanja da se danas neće pojaviti na Trgu sv. Marka.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services