Srbija

Detalji nesreće na Kopaoniku: Upoznali se u kafiću i ponudili prevoz sankama

Mladić iz Aleksandrovca V. D. (39) i djevojka iz Novog Sada R. I. (35) koji su bili na jednim sankama su se u prevrnuli u uvali i kotrljali pedesetak metara.


Detalji nesreće na Kopaoniku: Upoznali se u kafiću i ponudili prevoz sankama
Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/GSS SRBIJE

Tokom noći došlo je do tragedije na Kopaoniku kada je vozeći motorne sanke nastradalo dvoje mladih ljudi. Nesreća se dogodila kada su mladić V. D. i djevojka R. I. sletjeli sankama u uvalu i prevrnuli se. Dve devojke su bile u kafeu „Grin“ na Karaman Grebenu do samog zatvaranja lokala. Tada su pitale da li može neko da ih poveze. Javila su se dvojica mladića koji su bili sa sankama.

Mladić iz Aleksandrovca V. D. (39) i devojka iz Novog Sada R. I. (35) koji su bili na jednim sankama su se u prevrnuli u uvali i kotrljali pedesetak metara. Nedugo nakon toga, dvoje ljudi iz GSS-a se tuda vraćalo kući, i tada su sletjeli.

Kako saznajemo, mladić i djevojka davali su znake života, pokušana je reanimacija, ali nisu uspjeli da ih spasu. „Spasioci su bili van radnog vremena i van radnog vremena staza, slučajno su se našli na licu mjesta. Zatekli su ih bez znakova života. Odmah su počeli reanimaciju i zvali kolege koje su u smeni. Kada su oni stigli prevezli su dvoje pronađenih mladih lica sankama i tabačem uz podršku Skijališta Srbije u trauma centar, ali nije im bilo spasa“, rečeno je ranije agenciji Rina. Prema riječima upućenih, ova nesreća se dogodila na neobeleženom dijelu staze.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services