Darko Mladić

Darko Mladić:“Vraćen je u pritvorsku sobu, ali je i dalje veoma slab“

General Ratko Mladić vraćen je iz ambulante u svoju sobu u pritvorskoj jedinici, ali je i dalje veoma slab, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.


Darko Mladić:“Vraćen je u pritvorsku sobu, ali je i dalje veoma slab“
FOTO: JERRY LAMPEN/POOL/EPA

On je pojasnio da ostali kardiološki i neurološki problemi nisu riješeni, da general ne može bez pomoći da ustane ni da se kreće i da mu je za sve aktivnosti potrebna pomoć.

– On je sad nešto bolje u smislu da su ga otpustili iz zatvorske ambulante i vratili su ga u njegovu sobu u pritvorskoj jedinici. Problem sa plućima izgleda kao da je rešen, ali sve ostalo ostaje – i dalje veoma slab i u lošoj zdravstvenoj situaciji – rekao je Darko Mladić koji se juče vratio iz posjete ocu.

Prema njegovim riječima, general može da razgovara.

– Pričali smo, u početku dobro, pa posle sve slabije, zato što je veoma i umoran i slab. Otprilike tri puta po dva sata smo bili zajedno i u početku je više on pričao, a poslije sam više ja pričao – kaže Darko Mladić.

Generalova medicinska dokumentacija koju je porodica zatražila prije devet dana od Haga još nije stigla, ali, kako ističe Darko Mladić, po pravilniku imaju rok od 21 dan da odgovore, a budući da je dobijeno usmeno obećanje da će “biti kooperativni” porodica se nada da će to da se ubrza.

Iz Haga još nije stigao ni odgovor na zahtjev da generala Mladića pregledaju ljekari specijalisti iz Srbije, kardiolog i pulmolog.

General Mladić do sada je preživio moždane i srčane udare, operasao je dobroćudne tumore, dva puta je imao tešku upalu pluća, kao i krize kada je padao u nesvjest zbog visokog pritiska.

“Svašta nešto je imao i sve je preživeo. Evo, i ovo smo uspeli da se izborimo da mu bude bolje, pa se nadamo da ćemo uspeti i ubuduće da ga zaštitimo”, rekao je Darko Mladić.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services