Iskreno o svemu

Danilović: Rezultat na Evropskom prvenstvu neuspjeh, podrška Pešiću

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu porazom u osmini finala od Italije. Tim povodom oglasio se predsednik KSS Predrag Danilović.


Danilović: Rezultat na Evropskom prvenstvu neuspjeh, podrška Pešiću
FOTO: KSS

“Na prvom mjestu želim da odam priznanje svim igračima koji su svoje slobodno vrijeme posvetili nacionalnom timu. Ni jednog trenutka nisam primjetio da kod bilo koga od njih postoji bilo kakva vrsta rezerve. Naprotiv, vidi se da su bili maksimalno posvećeni, neki su išli i preko svojih zdravstvenih mogućnosti samo da bi bili uz tim i pomogli svojim drugovima. To je nešto što treba istaći i što treba cijeniti, a ne prihvatiti zdravo za gotovo“ – izjavio je Danilović za zvanični sajt KSS..

On se osvrnuo i na rezultat nacionalnog tima.

“Rezultat koji je na Evropskom prvenstvu ostvaren predstavlja neuspjeh. Sigurno je igračima eliminacija najteže pala, zatim stručnom štabu pa tek onda svima nama. Neću ništa novo reći ako ponovim da veliki doo ljepote i surovosti sporta staju u jednu reč, a to je neizvjesnost. Posle niza jako dobrih utakmica ovog ljeta, došlo je tih desetak kobnih minuta protiv Italije i turnir je za nas bio gotov. Ovog puta nismo uspjeli, ali vjerujem da će ova ekipa, ukoliko bude nastavila da se okuplja i dodatno uigrava donijeti našoj zemlji uspjehe za ponos. Nismo jedina reprezentacija koja je ovog ljeta imala manjak vremena za uigravanje, a u kasnijoj fazi šampionata se vidjelo koliko je uigranost važna. Ključno je da ostanemo zajedno i da vjerujemo jedni drugima. Mogli ste čuti izjavu našeg kapitena, Vladimira Lučića, po dolasku na aerodrom u Beogradu. Momci su pravi, tu su jedni za druge i čvrsto vjerujem u njih, selektora Pešića i to da će kontinuitet njihovog zajedničkog rada donijeti uspjeh.

Danilović se osvrnuo i na uvrede upućene selektoru Svetislavu Pešiću.

“Ovim putem želim da istaknem i osudim neke stvari kojima nisam želio da dajem publicitet do završetka takmičenja, kako ne bih dodatno skretao fokus sa onoga što je najvažnije, a to je teren. Veoma ružna vrijeđanja koja su se mogla čuti i vidjeti tokom priprema, a kasnije i tokom šampionata, pa i nakon eliminacije su velika sramota na prvom mjestu onih koji su takve stvari bili u stanju da izgovore. U pitanju je primitivizam od kojeg se u javnom prostoru moramo zaštititi i koji mora biti najoštrije osuđen. Košarkaški savez Srbije i ja kao predsjednik Saveza ćemo uvijek biti tu da zaštitimo kako selektora tako i naše igrače od takvih stvari. Kritike nisu sporne, mi jesmo zaslužili kritike i naročito su poželjne one kritike iz kojih možemo da izvučemo nešto korisno za budućnost. Ali mora se jasno napraviti razlika između kritika i primitivnih uvreda koje smo nažalost imali priliku da čujemo i vidimo“.

Reprezentaciju u narednom periodu očekuju važne utakmice u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Sledi nam nastavak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Iskreno se nadam da će problemi koji su na prvom mjestu izazvani kalendarom takmičenja biti u što većoj mjeri prevaziđeni uz uzajamno razumijevanje klubova, Saveza i selektora. Utakmice protiv Velike Britanije i Turske su od ključnog značaja i već sada želim da pozovem sve koji izražavaju zabrinutost za srpsku košarku, da tu brigu pokažu tako što će stati uz nacionalni tim u ovim kvalifikacijama“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services