Njemačka u strahu

Da li Njemačka ostaje bez toalet papira: Bankrot zakucao na vrata

Uplašeni da će biti uskraćeni za ovu, svakodnevnu proizvodnu potrebu, građani Njemačke sa strahom iščekuju šta će biti sutra i kakve im nove izazove sprema ekonomska kriza izazvana energetskim “haosom“ koji se odvija u srcu Evrope.


Da li Njemačka ostaje bez toalet papira: Bankrot zakucao na vrata
Foto: Pixabay

Energetska kriza izazvala je ekonomsi kolaps mnogih evropskih proizvodnih giganata. Za očkivati, najviše na udaru je privreda “motora pokretača“ Evropske unije-Savezne Republike Njemačke.

Pored muka sa električnom energijom, gasom i naftom, Njemačka se suočava i sa novim problemom. Naime, proizvođać toalet papira “Hakle“ zatražio je stečajni postupak. Nijemci su uplašeni da će ostati bez toalet papira, uz nevjericu da su sudionici surove realnosti koja im je ranije izgledala izvodljivo jedino u noćnim morama.

Ranije je u Njemačkoj upozoravano da može doći do nestašice toalet papira, a usled poskupljenja goriva. Proizvođači su se našli pred izborom da li da smanje ili (čak) u potpunosti obustave proizvodnju, kao i da smanje radno vrijeme fabrika. Ostaje da se vidi kako će se odvijati situacija u najvećoj privredi Starog kontinenta, ali jedno je sigurno-građani su i više nego uplašeni.

 Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services