Jasna poruka

Čubrilović: Da se nikome više ne ponovi stradanje u logorima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je tokom posjete Muzeju Holokausta „Jad Vašem“ u Jerusalimu da treba pamtiti da se ne zaboravi i nikada nikome više ne desi slično stradanje kao što je Jevrejima, Srbima, Romima i drugima u logorima smrti koje su osnovali fašisti i njihovi saveznici u Drugom svjetskom ratu.


Čubrilović: Da se nikome više ne ponovi stradanje u logorima
Foto: Srna

Čubrilović, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Izraelu, odao je poštu stradalima u Drugom svjetskom ratu, među kojima najviše Jevreji, Sloveni i Romi, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

On je položio cvijeće na mjestu u Muzeju „Jad Vašem“ koje je posvećeno Jasenovcu, logoru koji je formirala Nezavisna Država Hrvatska, u kome je stradalo najviše Srba, Jevreja, Roma i određeni broj drugih antifašista.

Čubrilović se upisao u knjigu sjećanja koja se nalazi u „Jad Vašemu“, u kojoj je odao poštu stradalima u Holokaustu i izrazio želju da se više nikada i nikome ne desi da strada samo zato što pripada određenom narodu i dodao da je veoma važno razvijati kulturu sjećanja.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services