Iz svega se krije tužna priča o životu

Čovjek je ukrao 3 sapuna u apoteci i tražio da se pozove policija

Šezdesetogodišnji stanovnik Tajlanda nedavno je postao glavna tema čitave države, kada je počinio krađu u lokalnoj apoteci, a potom insistirao da radnici pozovu policiju kako bi završio iza rešetaka.


Čovjek je ukrao 3 sapuna u apoteci i tražio da se pozove policija
FOTO: ป๊อปพิฆาตชายฝั่ง/FACEBOOK /SCREENSHOT

Neobičan incident dogodio se krajem jula u apoteci u provinciji Čonburi, južno od Bangkoka, kada je muškarac, koji je kasnije identifikovan kao Pičit, uhvaćen u krađi. Kod sebe je imao tri sapuna ukupne vrijednosti manje od pola dolara.

Kako je u ovom djelu države zakon strog prema prestupnicima, rizikovao je novčanu kaznu i do 30 puta veću od vrijednosti ukradene robe, pa čak i zatvorsku kaznu. U ovom slučaju, osoblje apoteke je bilo voljno da pusti muškarca bez pogovora, ali je on insistirao da pozovu policiju.

Pičit je zahtijevao da bude uhapšen zbog svog prestupa, tako da radnici nisu imali drugog izbora. Tokom ispitivanja, muškarac je priznao tužan razlog zbog kojeg je pokrao apoteku. Dok bi kod kuće, zbog nedostatka posla, jedva sastavljao kraj s krajem i vrijeme provodio gladan i žedan na ulici, u zatvoru bi, kaže, dobijao tri obroka dnevno i družio se s drugim ljudima, prenosi Blic.

Nije poznato kako su policajci odlučili da se izbore sa situacijom, ali Pičitova priča je poslužila kao podsjetnik na strašnu situaciju u kojoj se mnogi Tajlanđani trenutno nalaze, jer je inflacija dostigla najviši nivo još od 2008.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services