„Tubakova izjava je netačna“

Bura u PDP zbog podrške Mirku Šaroviću, šta će se na kraju desiti u Čelincu

Izjava predsjednika PDP u Čelincu Gorana Tubaka o izostanku podrške Mirku Šaroviću za srpskog člana Predsjedništva BiH je netačna, kao i njegovi navodi da neće podržati gospodina Šarovića, saopšteno je iz Informativne službe PDP.


Bura u PDP zbog podrške Mirku Šaroviću, šta će se na kraju desiti u Čelincu
FOTO: GORAN TUBAK – KANDIDAT ZA NARODNU SKUPŠTINU/FACEBOOK/SCREENSHOT

Reakcije je uslijedila nakon što je predsjednik Opštinskog odbora PDP u Čelincu, Goran Tubak, izjavio da čelinački PDP neće podržati Šarovića, kao kandidata opozicije za Predsjedništvo BiH.

Odgovorio mu je, u ime vrha stranke, zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković.

– Mirko Šarović je kandidat PDP, svaki član naše stranke u Čelincu će glasati za njega i svi naši glasovi će takođe biti i glasovi za gospodina Šarovića – poručio je Vuković.

Vuković je dodao da su u PDP uvjereni da tako “razmišlja i cijela Republika Srpska”.

– Vjerujem da ćemo 2. oktobra proslaviti veliku podjedu Mirka Šarovića, koji će u Predsjedništvo BiH vratiti mudrost, stabilnost i rodoljublje, što je, nažalost, u prethodnom mandatu izostalo – poručio je Vuković.

Izvori Srpskainfo bliski ovoj stranci navode da vjerovatno neće sve završiti na saopštenjima i javnoj prepirci i da bi Tubak, koji je prije četiri godine ostao bez pozicije predsjednika Opštinskog odbora SDS, sada mogao ostati i bez funkcije prvog čovjeka čelinačkog PDP.

– Ovakve izjave neposredno uoči izbora su više nego nepromišljene – samtra naš izvor.

Podsjećamo, Tubak je za Srpskainfo izjavio da PDP u Čelincu neće podržati Mirka Šarovića, jer, kako je izjavio, Šarović to ne zaslužuje.

– Kako je sijao, tako će i žeti – rekao je Tubak.

Iza svega se krije Tubakova ljutnja na bivšu stranku i njene čelnike, pa i na Šarovića.

Naime, on je do juna 2018. bio predsjednik SDS u Čelincu, ali je Vukota Govedarica, u to vrijeme lider SDS, raspustio čelinački odbor.

Tubak je, sa još nekoliko članova OO SDS prešao u PDP, gdje je opet odbio poziciju predsjednika Opštinskog odbora Čelinac, ali sada u PDP.

Tubak je na Šarovića ljut zato što, kako je rekao, kad je postao predsjednik SDS, Šarović nije “ispravio nepravdu”, koju mu je, kako tvrdi, nanio Govedarica.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services