Poruka predsjednice Vlade

Brnabićeva nakon Evroprajda: Ponosna sam što je sve prošlo dobro

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, održala je konferenciju za novinare, nakon završetka šetnje učesnika u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“.


Brnabićeva nakon Evroprajda: Ponosna sam što je sve prošlo dobro
Foto: KURIR/SCREENSHOT

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je konferenciju za medije nakon završetka šetnje učesnika „Evroprajda 2022“. On je izjavila da je na ulicama Beograda bilo 5.200 angažovanih policajaca, od kojih je 10 njih povrijeđeno, ali da veći incidenti nisu zabilježeni.

“Želim večeras da izrazim zahvalnost svim građanima Srbije, odnosno velikoj većini, jer su pokazali toleranciju, razumijevanje i na prvom mjestu brigu prema državi. Razumjeli su sve ono o čemu smo pričali prethodne dvije nedjelje dok smo pozivali na stabilnost, jedinstvo i da ne nasjedamo na provokacije”, rekla je ona.

Brnabić je rekla da je najveći dio građana poslušao apele Vlade.

“Imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata i u miru i ja sam zbog toga ponosna. Posebnu zahvalnost dugujemo pripadnicama MUP i BIA, jer su oni ti koji su danas obezbijedili da Beograd bude bezbjedan, siguran grad i da suzbiju incidente. Nije bilo veliki broj incidenata, niti je veliki broj ljudi učestvovao u njima”, rekla je ona.

Brnabić smatra da je Srbija pokazala da je ozbiljna država koja poštuje prava svih građana.

“Mi smo sve uradili na najbolji mogući način, završili smo konačno sa ovom temom, stavljamo tačku na to i okrećemo se bitnijim stvarima. Predsjednik Vučić je danas otputovao u Njujork gdje će imati čitav niz sastanak tokom zasjedanja UN. Ja ću sutra rano ujutru otići u London. Okrećemo se drugim stvarima”, kazala je ona.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services