Skip to main content

Iz bolnice ne odgovaraju

Bolnica „Srbija“: I dalje nepoznat uzrok infekcije pacijenata poslije operacije

Javnost i dalje ne zna šta je uzrok infekcije pacijenata u bolnici „Srbija“ koji su zaraženi poslije operacije katarakte prošle sedmice.


Bolnica „Srbija“: I dalje nepoznat uzrok infekcije pacijenata poslije operacije
Foto: bolnicasrbija.com

Direktor bolnice Nebojša Šešlija juče je za “Srpskainfo” potvrdio da su pacijenti zaraženi i najavio da će ovog jutra Komisija za interhospitalne infekcije da saopšti rezultate analize briseva koji su uzeti iz operacione sale kako bi se znao uzrok infekcije.

Međutim, Šešlija se cijeli dan ne javlja na telefon, a iz bolnice ne odgovaraju na pismeni upit.

Podsjećamo, Šešlija je juče rekao da je 14 pacijenata prije sedam dana dobilo unutrašnjosti očne jabučice, ističući kako je najvažnije da su svi pacijenti dobro odreagovali na terapiju koja im je data u bolnici.

– Nijedan pacijent neće imati poteškoća sa vidom zbog te infekcije niti će biti bilo kakvih komplikacija – tvrdi Šešlija koji je naveo da nijedan pacijent nije prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

– Uzeti su brisevi sa svih površina i iz svih rastvora koji su se koristili u operacionoj sali. Dok oni ne kažu šta je uzrok, ne mogu da govorim ništa više odo ovoga. Analiza briseva je proces koji u mikrobiologiji traje dva dana i čim budemo imali informacije, mi ćemo obavijestiti i javnost – ističe Šešlija.

Upala unutrašnjosti očne jabučice stručno se naziva Endoftalmitis. Stručnjaci kažu da unutrašnja infekcija oka može nastati na dva načina. Prvi je kada mikroorganizmi uđu u oko iz spoljašnje sredine prilikom operacija oka ili prilikom povreda oka ili širenjem infekcije sa površine u unutrašnjost oka. Drugi način infekcije je kada dolazi u oko putem krvi i obično se javlja kod imunološki jako oslabljenih organizama.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti