• Naslovna
  • Vijesti
  • Naš grad
  • „Beogradski sindikat“: Pjesma „Jedina Srpska“ najmanje što Srpska zaslužuje od nas

Održan koncert Beogradskog sindikata u Istočnoj Ilidži

„Beogradski sindikat“: Pjesma „Jedina Srpska“ najmanje što Srpska zaslužuje od nas

Pjesma „Jedina Srpska“, koja je njihov poklon Republici Srpskoj, ima šansu da ostane kao vječna sprega između „Beogradskog sindikata“ i Srpske.


„Beogradski sindikat“: Pjesma „Jedina Srpska“ najmanje što Srpska zaslužuje od nas
katera.news

U Istočnoj Ilidži sinoć je održan koncert popularne srbijanske grupe „Beogradski sindikat“.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović podsjetio je da ove godini ova opština proslavlja 30 godina svog postojanja, te da je ovaj jubilej obilježen nizom manifestacija i aktivnosti.

– Nakon proslave krsne slave i Dana opštine jubilej zaokružujemo velikim koncertom „Beogradskog sindikata“ – rekao je Božović.

On je dodao da koncert ove grupe na Trgu „Dr Miodrag Lazić“ ima i simbolično značenje, te da će stanovnici opštine Istočna Ilidža, ali i Istočnog Sarajeva uživati u pjesmama „Beogradskog sinidkata“.

Ognjen Janković, član grupe „Beogradski sindikat“, izrazio je zadovoljstvo što grupa napokon nastupa u Istočnom Sarajevu.

– Imali smo nastupe i Banjaluci, Bijeljini i Trebinju te je bilo važno za nas da dođemo ovdje. Više puta su nam ljudi odavdje pisali i pitali nas kad ćemo doći – rekao je Janković.

Janković je naglasio da je nasput povodom proslave 30 godina opštine Istočna Ilidža divan završetak ljetnje turneje „Beogradskog sindikata“.

Prema njegovim riječima, pjesma „Jedina Srpska“, koja je njihov poklon Republici Srpskoj, ima šansu da ostane kao vječna sprega između „Beogradskog sindikata“ i Srpske.

– Mi smo kroz šalu napravili da to bude jedna trilogija, s obzirom da je „Jedina Srpska“ izašla nakon pjesama „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“.Mi u Beogradu često ističemo da matica srpstva više nije u Srbiji, već upravo u Republici Srpskoj, a za to ima mnogo razloga. Zato je pjesma najmanje što Srpska zaslužuje od nas – naglasio je Janković.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services