• Naslovna
  • Vijesti
  • Društvo
  • Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti: Stanivuković se prisjetio svojih drugarica, sestara Gajić

Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti

Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti: Stanivuković se prisjetio svojih drugarica, sestara Gajić

Grad Banjaluka se i ove godine pridružio brojnim gradovima u obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti, te je Banski dvor večeras osvijetljen posebnim dekorativnim svjetlima.


Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti: Stanivuković se prisjetio svojih drugarica, sestara Gajić
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Draško Stanivuković naglasio je kako Banjaluka ima dušu i empatiju, te da osobe sa rijektim bolestima nisu same.

– Oni su naši heroji, a njihove porodice su istinski borci, jer rijetke bolesti utiču i na porodice i prijatelje oboljelih, pa tako i nas kao društvo u cjelini. Upravo zbog toga, mi svakodnevno moramo da podižemo svijest o rijetkim bolestima. Ne prođe ni dan, a da ne pomislim na moju Tacu, koja više nije sa nama i moju dragu Miki, koja se hrabro bori protiv rijetke bolesti, na njihovu majku Snježanu Gajić koja je veliki borac – rekao je on.

Dodao je da je punu podršku licima koja su oboljela od rijetkih bolesti i borbi za njihov bolji položaj Banjaluka dala i kroz Plaketu „Sestre Gajić“.

Svjetla u na Banskom dvoru predstavljaju simbol izdržljivosti i snage koja vodi rijetke prema boljoj budućnosti, a ovo je dan za podizanje svijesti o preko 6.000 rijetkih bolesti koje pogađaju preko 300 milona ljudi širom svijeta.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services