Haos u Kozarskoj Dubici

Banjalučanin učestvovao u iznudi novca i pucao iz „gloka“

Tri osobe uhapšene su nakon što su u utorak napali oštećenog u Kozarskoj Dubici te mu pokušali iznuditi novac, a zatim pucali iz pištolja, rečeno je u PU Prijedor.


Banjalučanin učestvovao u iznudi novca i pucao iz „gloka“
FOTO: katera.news

Portparol ove Uprave Zvezdana Alendarević rekla je da je policiji postupila po prijavi da je ispred kuće oštećenog  G.B. u Kozarskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N.R. iz Laktaša, N.R. iz Banjaluke i D.D. iz Prnjavora, te da je jedno osoba upotrijebila vatreno oružje.

Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N.R., N.R. i D.D.  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Iznuda“ u pokušaju, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Tjelesna povreda“.

– Kriminalističkom obradom uvrđeno je da su osumnjičeni došla do kuće oštećenog u Kozarskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog, te nakon verbalne svađe, fizički napali oštećenog nanijevši mu tjelesne povrede. Tokom sukoba osumnjičeni N.R. iz Banjaluke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh – pojasnila je Alendarevićeva.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N.R. privremeno je oduzet pištolj „Glok“ kalibra 9mm sa 13 komada pripadajućih metaka, dok je od  G.B. oduzet pištolj marke „Bereta“ kalibra 7,65mm sa sedam metaka.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv  N.R., N.R. i D.D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Iznuda“ u pokušaju.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services