Ana Brnabić u posjeti KiM

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj posjeti Kosovu i Metohiji.

To je njena prva posjeta južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku.

Brnabić će tokom posjete obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa premijerkom u posjeti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na sjeveru Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, poslije čega je predviđena posjeta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Poslije toga, u opštini Leposavić, predsjednica Vlade Srbije će posjetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijerka će posjetu Kosovu i Metohiji završiti u opštini Leposavić, gdje će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Posjeta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posjetama, saopštila je ranije Vlada Srbije.

Kako se navodi, posjeta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća posjeta Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvijek uz njih.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić kaže da posjeta premijerke Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija opredijeljena za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na tim prostorima.

Rakić je za RTS rekao da dolazak Brnabić na Kosovo i Metohiju znači mnogo svim Srbima na tim prostorima, a potpredsjednik Srpske liste Igor Simić ocijenio je da nema boljeg trenutka za posjetu premijerke Kosovu i Metohiji.

Simić je za Tanjug rekao da dolazak predsjednice Vlade ima značaj prije svega zbog velikog broja projekata koji, kako navodi, znače život za Srbe na KiM, a realizuju se zahvaljujući Vladi Srbije, predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević rekao je za Tanjug da je posjeta premijerke važna, ne samo za građane Kosovske Mitrovice, već i za sve Srbe na KiM, kao i da očekuje da veliki broj Srba sa KiM danas pozdravi premijerku u njenoj prvoj posjeti južnoj pokrajini od 2017. godine.

Ana Brnabić, KiM, posjeta

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services