Jasna poruka

Ana Brnabić se oglasila povodom Nedjelje Evroprajda

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će svi biti bezbjedni tokom održavanja Evroprajda te da tokom protekle nedjelje nije bilo nijednog incidenta na preko 130 događaja koji su organizovani u srpskoj prestonici.


Ana Brnabić se oglasila povodom Nedjelje Evroprajda
Foto: TANJUG

Na prijemu za strane diplomate u Palati Srbije povodom Nedelje Evroprajda, premijerka je istakla da Srbija nije organizovala Evroprajd zato što ju je neko ucijenio da bi ostala na evropskom putu, već zbog Srbije, našeg naroda, zemlje i drušstva, kao i zbog dobrobiti cijelog regiona.

Ona se zahvalila stranim diplomatama, među kojima su bili većina ambasadora iz zemalja EU u Beogradu, što su došli i naglasila da je ponosna što je mogla da ih ugosti.

“Ono što radimo u Srbiji je izuzetno važno, ne samo za mene, već i za moju zemlju i vladu, kao i za cijeli region. Svi znamo da kada je Goran Miletić prijavio Beograd za Europride, a ja pismom kao premijerka to podržala, da će biti teško, jer mora da bude teško kada sprovodite radikalne promene kao mi sada, promjene na bolje. Ovo je prvi Evroprajd van Evropske ekonomske zone i prvi u Jugoistočnoj Evropi“ – poručila je premijerka.

Ona je istakla da time pomjeramo granice slobode i evropskih vrednosti i da je veoma ponosna zbog toga, uprkos svim poteškoćam koje smo imali i što smo organizovalii prvi Evroprajd van Evropske ekonomske zone.

“Znam da će sljedeći Prajd biti održan na Malti ali on će biti bez toliko događaja u poređenju sa ovim“ – istakla je Brnabić, prenosi Blic.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services