Policija oduzela šest skupocjenih automobila i veću količinu novca

Akcija „Bumerang“ u Sarajevu

Policija je tokom pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo danas u okviru akcije kodnog naziva „Bumerang“ pronašla i oduzela šest skupocjenih automobila, četiri motocikla, veću količinu novca, kao i dokumentaciju o prometu pokretne i nepokretne imovine.


Akcija „Bumerang“ u Sarajevu
FOTO: SRPSKAINFO

Pretresi su izvršeni s ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, zatim neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme i pranjem novca, za koja su osumnjičena lica iz Sarajeva čiji su inicijali A. A. i A. M, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Pronađena su vozila dva “mercedesa” G i S klase, “audi A6”, “rendž rover”, “be-em-ve” i “nisan kaškai”, kao i mobilni telefoni, laptopi, prenosni uređaji, dokumentacija o novčanim transakcijama, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih lica.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services